Yazır Mahallesi, Gülpazarı Sk. No:13 Selçuklu/KONYA

Hakkımızda

Anasayfa » Hakkımızda

Hakkımızda

1864,1900 yılları arasında Kafkasya’dan Osmanlı topraklarına sürgün edilen Konya ve çevresine yerleşen Çerkes asıllı kişilerin oluşturduğu derneğimiz 1989 yılında Konya’da İhsaniye mahallesinde faaliyete geçmiştir.

Amacımız Çerkes kültürü örf ve adetlerinin kaybolmamasını bizden önceki nesillerin bizlere aktardığı değerlerin bizden sonraki nesillere aktarılmasını  sağlayıp yaşatmak,Kültürel faaliyetler ile topluma faydalı bireyler yetiştirerek kişilerin kötü alışkanlıklardan uzaklaşmasını sağlamaktır.
Konya Çerkesleri arasında birlik ve beraberliği sağlayarak ihtiyaç sahibi kişilere ulaşmayı hedefleyen derneğimiz bir çok alanda faaliyet gösterecektir.

Kültürel Etkinlik ve Organizasyonlarımıza her gün bir yenisini ekleyerek ilerleyecek derneğimiz Kafkas Halk Dansları Toplulukları kursu açarak Kafkas Dansı eğitimleri ,folklor kursları ,  akordiyon ve mızıka kursları ,kafkas yemekleri kursları açarak kültürümüzü tüm üyelerimizle beraber yaşamayı hedeflemektedir.

Derneğimiz Hakkında Daha Fazla Bilgi Almak İçin Bizi Arayabilirsiniz: